En död dobermannpinscher – Ny release inom kort!

En död dobermannpinscher är en samling av underfundiga prosalyriska texter skrivna av Eriks Skogh. Absurdistisk kortprosa som både roar och väcker till eftertanke. I gränslandet mellan det verkliga och det overkliga händer något, plötsligt vänds allt upp och ner. I denna överraskelse ligger något essentiellt. Som säger något om var vår yttre gräns går för hur vi uppfattar världen. Boken kommer att släppas i en nära framtid och för den som inte kan bärga sig följer ett par exempel nedan för vad man kan förvänta sig av Eriks bok.


Priset


Mannen och kvinnan hamnade högst upp på prispallen. Det spelade ingen roll att de själva hade satt upp reglerna, byggt arenan och komponerat ceremonimusiken. Tacksamma tog de emot medaljen som världens bästa föräldrar.
 

Applåderna var öronbedövande och jublet likaså. 
Ändå tyckte de sig om än svagt höra ljudet av barngråt, medan de leende vinkande mot massorna. 

Himlafenomen

På radion annonserades det om att en flock sjöhästar skulle skrida över himlen. Mannen och kvinnan gick ut och tittade. Himlen var blå men inga sjöhästar syntes till. De skulle sväva som varmluftsballonger genom rymden och uppfylla atmosfären. 
Så tyckte sig mannen och kvinnan se en höja sig över skogskanten. En drakkam och ett öga som skymtade till och försvann. 
 Det kändes storslaget och på samma gång lite snopet. Men att se en hel var kanske för mycket begärt.

Befrielsen

Det som hände var att alla födelsemärken rann av mannens kropp. Lyckligtvis fanns en glasburk i närheten och genom ett snabbt ingripande fångades de upp. För att födelsemärkena inte skulle torka fyllde mannen burken med vatten. 
 De svarta fläckarna flöt omkring i vätskan, ja, de svävade.
 Grannflickorna trodde att det var grodyngel, och därför släpptes de ut en varm sommardag. Nu lever de fria.


Vill man ha ytterligare smakprov från samlingen kan man nu dyka in på Opulens hemsida och läsa ett urval av texter från boken publicerade där. Kul tycker vi! Först ut är Platsbrist som du kan lyssna på elller läsa här


OM FÖRFATTAREN

Författaren Erik Skogh är född 1970 i Lund. Han inledde sin bana som skribent 1995 med absurda blänkare i Svenska Dagbladet. Hans texter har publicerats lite här och var under årens lopp och även framförts på scen. 1996 blev Erik västsvensk mästare i Poetry Slam. En död dobermannpinscher är hans debut.   


Skicka mig ett meddelande när boken är tillgänglig!

Fyll i formuläret nedanför så skickar vi ett meddelande till dig när boken är publicerad och tillgänglig att köpa.

    Vi kommer endast att skicka ut ett mail med information om att boken är tillgänglig och vart den går att köpa, därefter kommer vi inte att skicka fler mail i samband med denna bok (gällande dess release) eller i några andra sammanhang. Så om du skriver upp dig på att få besked om det här så kommer du inte att läggas till på några andra listor eller nyhetsbrev.