Vaken böcker

Vaken

Vaken är en prosalyrisk upptäcktsresa utöver det vanliga, en färd som saknar den rätta viljan kantad av visioner, drömmar och förhinder, en absurdistisk färd genom livet som aldrig tar en paus, aldrig sluter ögonen. Författaren Erik Skogh är född 1970 i Lund.


Lyssna på ett utdrag från boken – Erik läser upp!

BESKRIVNING

Mannen skulle bli upptäcktsresande. Ivrigt drog han igång och upptäckte att han bodde i ett radhus, hade en fru, hade barn, hade bil, hade lån i banken, en iller med rosa koppel prytt av fuskdiamanter, kokböcker för varje tillfälle, en kristallkrona som troligtvis var ärvd, en säng med resårbotten, tre sängar med ribbotten, ledsna krukväxter, ett hörn där återvinningskärlen löpt amok, en verktygslåda utan ett enda vettigt verktyg, pennskrin till förbannelse, presenttvålar som tappat sin doft, en vandrande pinne, spegeln som han hatade, automatvapen i plast, sedan länge borttappade kom-ihåg-lappar, 91 svartmyror i färd att iscensätta sin egen död…  


OM BOKEN

Vaken är Erik Skoghs andra prosalyriska verk. Kort efter debuten En död dobermannpinscher som släpptes hösten 2021 kommer nu denna märkliga bok om en mans maniska resa genom händelser och handlingar, livet och allt det har att erbjuda. För att läsa ett utdrag ur boken klicka här.

Erik Skoghs senaste alster Ben kom ut 2024.


LÄS MER om Erik Skogh.