Henrik Nord

Henrik Nord är en mångsysslare med en utbildning från konsthögskola i botten.
Han har arbetat som spelutvecklare, grafisk formgivare, animatör, scenograf, producent och mycket annat genom åren. Skrivandet har alltid varit en stor del av skapandet både i form av programmatisk kod såväl som manus till diverse produktioner…
Som ung skrev han mycket absurd kortprosa och turnerade runt i skåne och gjorde uppläsningar i den litterära gruppen Kabinett Glas som blomstrade under en kort tid på mitten av 1990-talet.
Henrik har också sysslat en hel del med offentliga ljusshower och installationer och även om dessa för det mesta enbart är korta tillfälliga evenemang så finns det ett par fasta sådana som går att beskåda. Några exempel är entrén till akvariet på Malmöhus slott, en installation som byggdes tillsammans med Peter Nyrell 2015 och som fortfarande finns kvar idag. Och på samma ställe kan man på kvällstid och under natten beskåda ett skådespel som utspelar sig i fönsterna på slottet i Riddarsalen – en serie av händelser som spelas upp i form av siluetter på fönsterna, ett projekt som Henrik var med och jobbade på 2017 och som även detta är en fast installation som går året runt.
Man kan också vandra ner till dammen i Pildammsparken i Malmö under sommarhalvåret för att ta del av en projektion som gjordes inför 100-års jubileumet av Pildammsparken och världsutställningen som parken anlades för. Det är på fontänerna som är placerade ute i dammen detta spektakel utspelar sig.
Vad gäller spel-produktioner så har det mestadels handlat om spel för barn. Henrik har varit involverad i flera spel baserade på SVTs julkalendrar – varav en av de mer kända var Mysteriet på Greveholm. Men han har även utvecklat spel på internationellt kända varumärken som Captain Underpants (Kapten Kalsong), Thomastågen, Miss Spider etc.

Boken Utan Vinga - Projekt Fjärilseffekten

UTAN VINGAR – Projekt Fjärilseffekten

Bland tidsresor och andra intrikata händelseförlopp, tillsammans med mer eller mindre osannolika karaktärer, genom ett sjukhuskomplex labyrintliknande korridorer i en febrig, ibland till synes osammanhängande verklighet fylld av agenter, dubbelagenter, perverterade läkare och professorer som utför hemliga, högst förbjudna experiment med katastrofala konsekvenser, i jakt på ett par borttappade (stulna?) skor och sidor med text som stundom verkar förlorade för alltid, hittar vi André…

UTAN VINGAR – Projekt Fjärilseffekten är Henrik Nords debutroman.

 


Foto på författaren Henrik Nord

Kommande litterära projekt

Henrik arbetar på en helt ny roman i ett lite annat stuk än hans debut. Ett projekt som vi kommer att berätta mer om lite längre fram. Han håller också på att damma av och omarbeta ett gammalt manus som han skrev i 20-års åldern. En slags deckare (eller åtminstone inom ramen för den gengren) som utspelar sig under 24 timmar, där en privatdetektiv febrilt jobbar på att hitta den skyldiga till ett mord som ännu inte begåtts, innan det sker.


LÄS MER om Henrik Nord och hans böcker i länkarna här under.