Petra Nilsson – Intervju i FibromyalgiNytt

Med anledning av sin nypublicerade livsberättelse om fibromyalgi och hur denna hemska sjukdom krupit sig på och in i livet blev Petra Nilsson intervjuad av Fibromyalgiförbundet i Sveriges tidning FibromyalgiNytt, som ges ut i tryck fyra nummer per år till förbundets medlemmar.
Omslag Spillror - en väg genom smärtanFibromyalgiförbundet en partipolitiskt och religiöst obunden sammanslutning av ett 30-tal  föreningar runt om i landet. Förbundet bildades 1998 i syfte att öka förståelsen för fibromyalgi och därmed hjälpa och stödja andra som drabbats av sjukdomen. Arbetet sker både på lokal, nationell och internationell nivå och infattar bland annat deltagande på läkarkongresser, mässor och Almedalen för att samla och sprida aktuell kunskap.

Artikeln om Petras bok Spillror – en väg genom smärtan hittar ni i nummer 3 av tidningen år 2020. Då detta är en medlemstidning finns artikeln inte publicerad online utan existerar enbart som tryckt material. Därför kan vi inte länka till artikeln här, men har fått tillåtelse från förbundet att publicera digitaliserade bilder av artikeln. Ni hittar dessa härunder. Klicka på respektive sida / bild för att förstora upp och läsa.

Om man är intresserad av Fibromyalgiförbundet, dess arbete eller rent av att bli medlem så kan man surfa in på deras hemsida: fibromyalgi.se

De har även en portal för att hälpa människor som lever med fibromyalgi och kronisk smärta vilken kan vara värd att titta in på och läsa mer samt få tips om man behöver det. Som Petra säger om sin bok så är det viktigt för inte bara de som lever med smärtan att lära sig mer om den här sjukdomen, utan även för anhöriga och närstående samt att det sker en ökad förståelse inom sjukvården.

Animation Spillror


LÄS MER om boken och Petra Nilsson på sidorna här under.