Reportage om Petra Nilsson och boken Spillror av MåBra!

Häslotidningen MåBra har på sin webbsida mabra.com publicerat en artikel där de skriver om fibromyalgi med utgångspunkt från Petra Nilssons bok Spillror – en väg genom smärtan. I reportaget berättar vår författare Petra Nilsson sin historia, om att leva med fibromyalgi och om skrivandets helande kraft. Ett längre reportage väntas komma till sommaren i deras tryckta upplaga vilket vi ser framemot med spänning!

Ibland blir livet inte alls som man har tänkt sig. Petra Nilsson, 47, har gått från att vara en framgångsrik entreprenör och egenföretagare till att bli sjukpensionär med handikappande smärtor vid endast 43 års ålder.

– Det är ett trauma och en sorgeprocess att leva med fibromyalgi, konstaterar hon.

Från reportaget


Petra vill berätta sin historia för att vara ett varnande exempel på hur illa det kan gå om man inte får rätt hjälp i tid. Utan diagnos är det lätt att köra på som vanligt och vara en ”duktig flicka”, vilket kan förvärra sjukdomsförloppet.

– Innan jag vågade vara öppen med min fibromyalgi blev jag ofta misstrodd och ifrågasatt. Folk frågade: ”Varför är du sjuk jämt?” Till och med läkare avfärdade mig.

Från reportaget


LÄS MER om Petra Nilsson och Spillror nedan.